English
Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.

Kontakt informacije


Tel: 020 230 695
Fax: 020 230 695
Email:bankarski.ombudsman@cbcg.me
 

Dodatne informacije


Ovdje mozete preuzeti formular:

Download
 

Mapa

 

Mediji o Bankarskom ombudsmanu i zaštiti klijenata - 2009

Nezavisni dnevnik VIJESTI, 16. septembar 2009. godine

Kalač zamrznuo članstvo u DPS-u da bi bio nezavisan

Podgorica – Odbor za ekonomiju, budžet i finansije predložiće Skupštini da se Halil Kalač imenuje za bankarskog ombudsmana.

Kalača je na tu funkciju predložila Demokratska parija socijalista (DPS) koja je uz biografiju članovima Odbora dostavila i pismo Kalača koji je naveo da će „zamrznuti sve funkcije u DPS–u dok obavlja funkciju bankarskog ombudsmana“.

U članu 92 Zakona o bankama, između ostalog piše, da je „bankarski ombudsman nezavisno lice koje u vansudskom postupku učestvuje u rješavanju spornih pitanja između klijenata i banaka, kao i da se na tu funkciju može izabrati osoba u čiju se nepristrasnost ne smije sumnjati”.

U Zakonu o bankama i aktu Centralne banke (CBCG) kojim se bliže utvrđuju uslovi za rad bankarskog ombudsmana nije definisano ko će obezbijediti platu za njegov rad pa je Odbor odlučio da pošalje dopis Skupštini i CBCG da riješe to pitanje do njegovog zvaničnog izbora. Zakonom je bilo predviđeno i da se bankarski ombudsman izabere u roku od godinu dana od dana usvajanja zakona, a što je trebalo da bude 31. mart

 

Copyright 2011 © Bankarski Ombudsman Crne Gore