English
Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.

Kontakt informacije


Tel: 020 230 695
Fax: 020 230 695
Email:bankarski.ombudsman@cbcg.me
 

Dodatne informacije


Ovdje mozete preuzeti formular:

Download
 

Mapa

 

Edukacijski materijal

Dobro došli na stranicu koja sadrži edukacijski materijal!

Osnovni cilj web site Bankarski ombudsman – Edukacijski materijal je unapređenje  znanja o odnosima klijenata i banka odnosno MFI,  o finansijskim i bankarskim proizvodima i uslugama, bankarskim poslovima.  Odnos klijent - banka u velikoj mjeri zavisi od edukovanosti,  od klijentovog razumijevanja te oblasti.

Preduzetnici, građani  i  druga lica, moraju imati određeni nivo znanja i dovoljno informacija da bi donijeli pravu odluku o korišćenju bankarskih proizvoda i usluga kao i razumjeli  funkcionisanje bankarskog  tržišta.

Samo edukovani i informisani klijenti mogu biti pravi partneri bankama i MFI, da na pravi način ugovore korišćenje  finansijskih proizvoda i usluga i  naprave dobar posao. Edukovan klijent je zaštićen klijent. Ponašanje potrošača finansijskih proizvoda i usluga,  zavisi od tačne, cjelovite i blagovremene informacije o finansijskim prizvodima i uslugama i potpunim informacijama o njihovim tržištima.

Ovaj link web sajta daje  materijal o nekim finansijskim proizvodima i uslugama, odnosu klijenta prema bankama i MFI, ugovornom odnosu, o finansijskom tržištu.

Materijali  koji su ovdje  izabrani mogu dati saznanja i informacije onima koji nijesu stručnjaci za te oblasti, a u potrazi su za osnovnim teoretskim znanjem i informacijama iz ove oblasti.

Materijali za ovaj link su radovi releventnih stručnjaka iz pomenutih oblasti, što obezbjeđuje tačnost i relevantnost tema.

Trenutno dostupan edukacijski materijal:

- Doc. dr Halil Kalač – Menadžment odnosa sa klijentima

- Ostali edukacijski materijal

 

 

 

Copyright 2011 © Bankarski Ombudsman Crne Gore